top of page

Svobodné a sebeřízené vzdělávání a učení se (beseda) 14.5. od 13h

Zveme vás k diskusnímu setkání na témata svoboda učení, svobodné a sebeřízené vzdělávání. Proběhne v úterý 14. května od 13:00 Proběhne v úterý 14. května od 13:00 v prostředí Stodoly Jamky nebo v Ukázkové přírodní zahradě, v závislosti na počasí.


Můžeme si povídat o potřebách nás všech a našich rodin i komunit. Probrat můžeme možnosti, příležitosti, výzvy, ale také mýty, které se pojí se sebeřízením.

Řeč bude o respektujícím přístupu a nenásilné komunikaci i o legislativních podmínkách pro homeschooling, unschooling a worldschooling u nás i ve světě.


Besedy se zúčastní mimo jiné také spoluzakladatelé Aliance pro sebeřízené vzdělávání Jiří Košárek, který je současně zakladatelem iniciativy Svoboda učení a Michaela Řeřichová, která se dlouhodobě věnuje tématu duševní zdraví a znevýhodnění dětí a mladých lidí. V rámci aktivit Aliance organizuje podpůrné skupiny, pobytové akce a nabízí poradenství. Oba spolu rozvíjí dění na Základně v Kamenici u Prahy, kde se potkávají domškoláci a příznivci sebeřízení.


Místo konání:

Stodola Jamky, Leletice 41, Hvožďany

za příznivého počasí si budeme užívat klidu přírodní zahrady Jamky


Vstupné formou příspěvku - minimálně 50Kč na osobu

Svou účast prosím potvrďte Zuzce na tel. 603 149 073


Více o Jiřím a Michaele

bottom of page